SHARE

belajarbersuci

Saje la jalan-jalan cari lagi video yang bagus-bagus untuk abdullah. Sebab video cerita dan lagu anak islam tu abdullah dah mula boring. Terjumpa video ni. Lebih kurang macam cerita dan laju anak islam, tapi lain sikit.

Video ini tentang cara ambil wudhu’ dan solat, bagus untuk ajar anak sembahyang. Ada semua bacaan-bacaan dalam solat, siap dengan kartun yang menarik. Yang seronoknya, dekat komen dia, orang dewasa pun belajar solat dari video ni… huhu…

Ni video mengajar anak ambil wudhu':

Ni video menagajar anak solat tu :

Jalan-jalan lagi, terjumpa yang ini pulak, bagus untuk ajar anak bahasa inggeris. Huhu… kelemahan dia adalah dia guna bahasa indonesia untuk ajar bahasa inggeris, so Abdullah macam pening2 sikit… huhu…

Siri 1

Siri 2

Ada juga video mengajar huruf hijaiyyah :

menghafal huruf hijaiyah bersama diva 1 – huruf Jim

menghafal huruf hijaiyah bersama diva 2 – huruf lam

Menarik cara dia ajar huruf hijaiyyah, die buat huruf tu menyerupai benda-benda. Cuma kalau nak semua set yang lengkap kene pesan dari indonesia. Website nya di http://www.kastari-animation.com/. Hmm… macam menarik je, tapi tak tahu nak beli macam mana… huhu… siapa pernah ada pengalaman beli dari sana?

3 COMMENTS

  1. Huhu… tu lah… tapi dari indon la pulak… kalau yang dari malaysia punya ada sesiapa yang jumpa tak?

LEAVE A REPLY