Laman web video untuk anak anak

Baby-Einstein-_-Kideos

Assalamualaikum wbt kepada semua pengunjung blog anakkusayang. Hari ni nak review tentang satu website yang sangat bagus untuk anak-anak, namanya kideos.

Bagusnya kideos ni adalah dia dah filter video dari laman web seperti youtube dan sebagainya yang sesuai untuk anak-anak sahaja. Jadi tak perlu risau kalau-kalau biarkan anak kita depan komputer tu then dia tertekan apa-apa. Bagus jugak untuk kita sebagai parent untuk mudah mencari video yang bagus di sini.

Sebenarnya, kalau nak proses pembelajaran anak menggunakan video ni efektif, perlu ada seorang yang guide anak tu dan bercerita pada anak tu apabila dia jumpa bende baru atau bende yang buat dia exited. Tapi, bagi ibu bapa yang sibuk (macam saya, huhu…) kita boleh biarkan dia explore sendiri tapi kite ada di kawasan berhampiran supaya boleh pantau secara sambilan, huhu… sekali-sekala datang la untuk cerita pada dia sikit-sikit, then buat kerja kita balik.

Artikel Berkaitan:

    Video untuk anak
    Video Untuk Anak-Anak, Memang Tak Bosan
    Keburukan Pendedahan Video atau Televisyen Kepada Anak
    Video : Your baby can read
    Klikjer.com, Pusat Program Affiliate Dalam Satu Laman

2 thoughts on “Laman web video untuk anak anak

  1. kakyong

    bagus nya… terima kasih berkongsi ni.. sangat2 bagus.. nanti leh bagi fikri & anis tgk..
    seminggu dua ni sejak ibunya dok bz.. fikri & anis dah kurang belajor.. susah jugak kdg2 sbb sch utk anak2 belajar asyik dok postphone jer…

  2. ummu_abdullah Post author

    Huhu… Biar je diorang duduk depan pc tu, nanti diorang tekan sendiri mane yang diorang rasa nak tengok… dan lebih selamat dari youtube, sebab tak de yang merapu sangat… Dulu, bagi Abdullah dengan youtube, kene duduk dekat dier sebab takut die tekan macam-macam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>