SHARE

cerita_lagu_anakSebenarnya dapat video ni dari kawan yang belikan di indonesia. Suka sangat cerita dan lagu dia. Bagus untuk pendidikan anak. Banyak mesej agama dan menanamkan akhlak pada anak. Kartun dia pun best, comel. Bile check rupa-rupanya ada dalam you-tube. Huhu…
Ni antara kegemaran kami anak beranak,

Solatlah nak !

Ni cerita ayah yang berpesan pada anaknya suruh solat. Kaedah mendidik anak supaya solat dengan cara yang sangat berhikmah. Tidak memaksa-maksa dan menceritakan kelebihan solat.

Siri Ramadhan

Sempena bulan ramadhan ni jom lihat mengenai pendidikan puasa kepada anak.

Kartun ni menarik, jalan ceritanya tak bosan. Cuma gunakan tips mendidik anak yang telah saya beritahu di sini jika anak mulai bosan. Full playlist boleh dilihat di sini dan di sini.

6 COMMENTS

  1. SALAM. Saya ni baru kenal ttg blog. Saya suka dgn blog awak, boleh ajar saya?.Keep up your excellent work.Hubungi saya ye……..Azi Putrajaya. Saya ada buat blog tapi hasilnya teruk betullah.Tolong ajar saya boleh ke? Tqs a lot. C U D ADE TIME.

  2. Hii…Artikel yang menarikā€¦ saya punya Sebuah blog berisi kumpulan/koleksi lagu anak-anak (lirik,not angka balok,accord/kord/kunci, MP3, MP4, Video terbaru).Blog kumpulan lagu anak/children songs (untuk TK, paud,sekolah Pendidikan Anak Usia Dini) yang edukatif,inspiratif,motivatif (dg gerak & lagu, Islami&umum), serta artikel menarik tentang anak-anak dan keluarga, dongeng/cerita pendek/cerpen/short story tale inggris-indonesia bergambar,tips parenting.Bisa di download GRATIS.Salam Cinta Lagu2anak.

    Silakan klik ID saya di atas, atau klik http://www.lagu2anak.blogspot.com

    Terima kasih

LEAVE A REPLY